torsdag, januar 25, 2007

KRAK krakelere

KRAK.dk har dummet sig. De har sendt en regning til en privatperson fordi har har et såkaldt dybt link på sin hjemmeside. Linket henviser til et kort på KRAK over hvor han bor. desværre for KRAK ville personen ikke betale og sendte historien ud i bloggermiljøet. Hurtigt spredte historien sig rundt på nettet og forskellige personer kiggede på historien og juraen bag regningen. Det viser sig at det var en fejl at KRAK sendte regningen, men undervejs kom der et ubehageligt indlæg på en blog hvor en tilsyneladende anonym person svinede bloggeren til, på engelsk. Desværre for KRAK var der en person der undersøgte IP adressen hvorfra indlæget var skrevet. Den var skrevet af KRAK.

Læs mere om historien på:

http://www.hovedetpaabloggen.dk/2007/01/24/krak-sagen-vil-ikke-dø/

http://www.computerworld.dk/art/37582

Generelt en historie der fortæller lidt om hvor hurtigt tingene kan ske på nettet og hvor forsigtig man skal være med hensyn til hvad man laver på nettet.

Her er lidt om dybe links generelt: http://www.cfje.dk/cfje/lovbasen.nsf/ID/LB03575499 og her er lidt om hvordan man finder en adressen på en IP adresse: http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois

Ingen kommentarer: